top of page

Zavist in ljubosumje do tuje nosečnosti - 2.del


Zavist in ljubosumje sta univerzalni človeški izkušnji, ki pa nista ravno naši zaveznici. Obstajajo načini, ki nam pomagajo, da ju prepoznamo, obvladamo in uporabimo v svoje dobro, s čemer poskrbimo, da imata kar najmanj negativnih posledic in vpliva na naše vsakdanje življenje.

Kako lahko poskrbite zase, da se zaščitite in preživite

#1 Ljubezen in sočutje do sebe Najboljši način, da se naučite sobivati in obvladovati zavist do tuje nosečnosti je, da sprejmete, da so čutenja s katerimi se soočate naravna. Prav tako je nujno, da ste do sebe razumevajoči in si odpustite, da ob tem čutite negativno vznemirjenost, razdražljivost, jezo, žalost in nemoč.

#2 Povezovanje Povežite se z ljudmi, ki so vam blizu. S tem ne mislim na prijateljico do katere čutite ljubosumje in zavist. Ona zagotovo ni najbolj primerna oseba s katero bi delili svoje misli in čustva in jo vzeli kot svojo zaščitnico. Za krepitev lastne izkušnje in predelavo čutenj ni močnejšega kot to, da lahko o svojih občutkih odprto spregovorite z ljudmi, ki so na podobnem potovanju. Pogosto bo vaša ljubljena oseba razumela vašo perspektivo, obrnite se nanj ali se pridružite podporni skupini ob neplodnosti, kjer lahko o svojih občutkih spregovorite z ljudmi s podobno izkušnjo.

#3 Raziskovalna naravnanost Če želite ugotoviti, v kakšnem primeru je lahko zavist, ki jo občutite ob tuji nosečnosti za vas rešitev, naredite preprosto vajo. Zaprite oči (to vam omogoči, da se usmerite navznoter) in se vprašajte "Če pogledam na svojo zavist v najboljši možni luči, čemu lahko služi? V čem je njen dober namen?" S tem vprašanjem vstopite v aktivno vlogo raziskovanja in simptom uporabite kot rešitev. Ne obtožujte se, če ne boste takoj dobili odgovorov, vzemite to vajo kot način raziskovanja in odpuščanja. Boleče izkušnje s katerimi se srečujemo so le del življenjskega učenja in izkušenj.

In pomnite! Ne bodite prestrogi do sebe. Preživljate eno največjih kriz in najtežjih obdobij svojega življenja. Četudi se morda danes ne počutite najbolje, poskusite sprejeti, da delate najboljše kot ta hip zmorete in znate.

65 views0 comments
bottom of page