O MENI

Sem Alja Stvarnik, po izobrazbi diplomirana univerzitetna filozofinja, specialistka zakonske in družinske terapije, družinska mediatorka, doktorica znanosti iz področja zakonske in družinske terapije.

 

Po naravi sem optimistka, in le redko podvomim v dobro naravo človeka. Verjamem v človekov neizmeren potencial po samozdravljenju in možnosti spreminjanja, če le gre, na bolje!

 

Maja 2017 sem obranila doktorsko disertacijo iz področja psihološke pomoči neplodnim parom v procesu relacijske zakonske in družinske terapije, ki sem jo od leta 2009 snovala pod mentorstvom terapevtke in profesorice dr. Tanje Repič Slavič na TEOF UL in delavnim mentorstvom dr.med. Martine Ribič Pucelj na oddelku za reproduktivno medicino UKC Ljubljana.

 

Kot zakonska in družinska terapevtka delujem od leta 2008, ko sem končala specialistični podiplomski program Zakonske in družinske terapije pod mentorstvom dddr. Christiana Gostečnika in njegove ekipe. Staž sem opravila v letih 2008-2011 v okviru psihoterapevtske pomoči uporabnikov CSD Moste-Polje, Svetovalnica Fužine v Ljubljani, pod mentorstvom socialne delavke in velike filantropinje Nataše Rus. Med leti 2011 do 2014 sem pod okriljem društva LIST pripravljala programe psihološke podpore in terapije posameznikov, posameznic in predvsem parov, ki se soočajo s stiskami zaradi neplodnosti. Od leta 2014 do danes delujem kot strokovna sodelavka in psihoterapevtka na projektu psihoterapija in psihoterapevtske storitve v podjetju Axioma plus d.o.o..   

 

Dobrobit klientov je moja prva skrb in odgovornost. Prizadevam si zagotavljati visok nivo izvajanja navedenih storitev, pri čemer mi redna strokovna izobraževanja, izpopolnjevanja in aktivna udeležba na domačih in mednarodnih kongresih in izobraževanjih omogočajo izmenjavo dobre prakse in nadgradnjo strokovnega znanja. Terapije izvajam po modelu relacijske družinske terapije, v delo pa integriram tudi druga pridobljena znanja iz področja pozitivne psihologije, čuječnosti, raziskovalnega pogovarjanja. 

 

Specializacija iz vsebin vezanih na psihološko spremljanje ob izzivih reproduktivnega duševnega zdravja in neprostovoljnem življenju brez otrok mi pomaga pri organizaciji terapevtskega dela s posamezniki/posameznicami, pari in skupinami, ki se soočajo s tovrstnimi izzivi. 

 

Sem članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS), kjer delujem v organu častnega razsodišča, Društva za razvijanje čuječnosti in Slovenskega društva za estetiko (SDE).

 

Terapevtsko delo opravljam pod redno supervizijo. Pri delu sem zavezana etičnemu kodeksu Zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in terapevtske stroke.

Moja pot k materinstvu in zakaj sem se odločila za specializacijo na temo psihološke podore parov ob izzivih  neplodnosti?

"Preden sem postala mama, sem tudi sama spoznala mnoge obraze in pasti, ki jih težave s plodnostjo prinašajo. Osebna izkušnja je bila povod, da sem to problematiko začela preučevati znotraj svoje stroke, raziskovati njene bio-psiho-socio-spiritualne dimenzije, se o njej izobraževati, pogovarjati z drugimi - tako z laiki kot s strokovnjaki in tako iskati poti iz te svojevrstne krize, ki spremlja neplodnost.

 

Spoznanje, da v svoji izkušnji nisem edina, da pa se tako pogosto počutim, me je pripeljalo do odločitve, da postavim podporne psihološke programe, ki bodo dostopni vsem, ki bi se o svoji izkušnji želeli posvetovati in svojo stisko predelati. Tako od leta 2009 pod naslovom "Psihološka pomoč ob izzivih neplodnosti" vodim programe, ki so najprej osredotočeni na reproduktivno mentalno zdravje, v sklopu katerih se izvajajo individualne psihoterapije, zakonske terapije, skupine za samopomoč, delavnice in družbeno angažirane akcije za ozaveščanje in detabuizacijo izzivov, ki spremljajo neplodnost."

KONTAKT

dr. Stvarnik Alja

Psihoterapevtske storitve, Axioma plus d.o.o.

Telefon: 051 326 155

alja.stvarnik@axioma-plus.com

OBRAZEC
Pišite in mi zastavite svoja vprašanja, ali se prijavite na srečanje. Izpolnite vsa polja. Kontaktirala vas bom v najkrajšem možnem času.

ORDINACIJA

Trg mladinskih delovnih brigad 14, Ljubljana

NOSILEC DEJAVNOSTI

Axioma plus d.o.o.

Hladnikova c. 35, 1000 Ljubljana

MŠ: 3643727000 | DŠ​: 62176471

TRR: SI56 0510 0801 2916 512, Abanka d.d.

Obrazec bo poslal vaše navedene podatke in vsebino sporočila na kontaktni naslov spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Spletna stran se nahaja na https povezavi in je s tem zaščitena pred krajo podatkov.

PRIDRUŽITE SE NAM NA FACEBOOK-U

​2013 - 2019 © dr. Stvarnik Alja, Psihoterapevtske storitve.  

Vse pravice pridržane.