top of page
Promocija zdravja na delovnem mestu in doma

Želite ponudbo ali več informacij o delavnici? Pišite mi.

Thanks! Message sent.

PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU

DELAVNICA 1: Razbremenitvene tehnike za obvladovanje stresa na delovnem mestu in doma

 

Posameznikovo doživljanje sveta zelo vpliva na njegovo vsakodnevno življenje, medosebne odnose, splošno počutje, zadovoljstvo in srečo. Dokazano je, da je pri poklicih pomoči zaradi narave in intenzivnosti dela z uporabniki pri zaposlenih pogosto prisotna izčrpanost, ki je posledica stresa. Kadar so obdobja stanj povečane ravni stresnih hormonov daljša, se to lahko kaže z različnimi telesnimi simptomi, utrujenostjo, prav tako lahko čutimo napetost, razdražljivost, obup, brezizhodnost. Takrat se namesto odprtosti trenutkom sedanjosti pretirano ukvarjamo s preteklostjo in z negotovo prihodnostjo.

 

Cilji delavnice:

  • Skozi različne vidike osvetliti težave, na katere lahko naletite med svojim delom in kako lahko te vplivajo na druge vidike vašega življenja.

  • Osvetliti zakaj skrb zase ni privilegij, ampak nuja;

  • Spoznati stres in na kakšen način razpolagamo z blažilci stresa;

  • Spoznati zakaj je dobro biti optimističen in kakšni so mehanizmi optimističnega mišljenja;

  • Spoznati zakaj je dobro biti v sedanjem trenutku in kakšni so mehanizmi, da v njem ostanemo;

  • Stik z igrivim delom sebe.

Metodologija: Zastavljene cilje delavnice bomo dosegali s predstavitvijo teoretičnih izhodišč za razumevanje mehanizmov stresa. Ti bodo integrirani skozi spoznavanje različnih razbremenitvenih tehnik, ki temeljijo na sodobnih interdisciplinarnih znanstvenih spoznanjih v rešitve in vire moči usmerjene psihoterapije, nevroznanosti, nevrobiologije, pozitivne psihologije in čuječnosti ter izvedbo zabavnih in igrivih vaj. Tako se boste lahko skozi praktične vaje naučili, kako umiriti um, zaznati sedanji trenutek, ter kako lahko optimizem postane naša navada, če se zanj odločimo.

 

Prav zato bo delavnica izrazito praktično naravnana, s ciljem, da udeležencem pomaga prepoznavati in krepiti lastne naravne sposobnosti za prožno soočanje s stresnimi okoliščinami in za ustvarjalno, odprto odzivanje nanje.

bottom of page